Marosvásárhelyen Kispál és a Borz koncerttel majálisoznak, Kolozsváron Nagy Feró és a Beatrice lesz a sztárfellépő

2024. április 23. – 18:25

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy tűnik, hogy a kampányban mindent beleadnak a pártok. A marosvásárhelyi és a Maros megyei RMDSZ által szervezett családi eseményen a Kispál és a Borz lesz a húzónév, míg a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum és az RMDSZ városi szervezete által tartott Kolozsvári Majálison Nagy Feró és a Beatrice lesz a sztármeghívott.

Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének tájékoztatása szerint a marosvásárhelyi majális eseményei, május elsején, szerdán délelőtt 11 órakor kezdődnek a Víkendtelepen. A program gulyásfőző versennyel indul. A csapatoknak három óra áll rendelkezésükre, hogy előkészítsék, illetve megfőzzék a majális legjobb gulyását. Az elkészült ételek kiértékelése, valamint díjazása délután 2 órakor kezdődik. Ezt követően Ábrám Tibor nótaénekes lép színpadra, majd délután 4 órától a Borsika és Boróka, valamint a Napsugár Néptáncegyüttesek szórakoztatják a jelenlévőket. A családi majális első fellépője Koszika & The HotShots lesz 18 órától, majd 19 órától a Kispál és a Borz együttes lesz színpadon. Az esemény részletes programja itt olvasható.

A Kolozsvári Majálist nevével ellentétben június elsején, szombaton szervezik meg a monostori Colina parkban. A program itt is délelőtt 11 órakor kezdődik, és a nap folyamán néptánccsoportok, népzenészek, modern táncosok is fellépnek a parkban felállított színpadon. A Szabadság beszámolója szerint az alkalomból ugyanakkor három koncerttel is készülnek, Nagy Feró és a Beatrice mellett fellép még a kolozsvári 3AD zenekar és Gryllus Vilmos is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!