Áprilisi hó hullt Hargita megyében

2024. április 18. – 13:27

Másolás

Vágólapra másolva

Hargita megye több régiójában havazott csütörtök reggel, Maroshévíz és Borszék között, a 15-ös országúton csúszásgátlót szórtak le az útkarbantartók, írta az Agerpres.

Cătălin Romanescu, az Út- és Hídügyi Igazgatóság országutakért felelős csíkszeredai osztályának vezetője arról tájékoztott, hogy a havazás miatt készenlétben állnak az útkarbantartók a Gyilkostóhoz vezető 12C jelzésű, illetve a Csíkszeredát Kománfalvával összekötő 12A jelzésű országútnál is.

Hargitafürdőn szintén havazott – közölte Romanescu.

Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere arról számolt be az Agerpresnek, hogy Hargitafürdőn „szebben havazik, mint a téli időszakban”, és a hókotrókat készenlétbe helyezték.

A webkamerák által közvetített képek alapján a Madarasi Hargitán is havazott.

A meteorológusok szerint hűvös idő lesz szombat reggelig Románia nagyrészén. Az előrejelzés szerint éjszaka helyenként köd képződhet, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu és Ilfov megyében, illetve Bukarestben csütörtökre szélre figyelmeztető sárga riasztás van érvényben. Az 1500 méternél magasabban fekvő területeken havaseső és havazás várható a nap folyamán.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!