Lehűlés várható az egész országban, hétfőre és keddre virradóra helyenként fagyok is elképzelhetők

2024. március 24. – 12:41

Másolás

Vágólapra másolva

Szinte az egész országban lehűlés várható a következő napokban, vasárnapról hétfőre virradó éjszaka fagyok is lehetnek az ország nyugati és észak-nyugati régióiban – írja a G4Media az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása alapján.

A vasárnap délelőtt kiadott és hétfő estig érvényes figyelmeztetés szerint az ország középső, déli és keleti régióibban kisebb záporokra lehet számítani, helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Erdélyben helyenként és átmenetileg vegyes csapadék is hullhat. Vasárnap a hegyekben előbb vegyes csapadék várható, majd havazásba fordulhat az időjárás, és hóréteg is kialakulhat.

A Déli-Kárpátokban és a Kárpátkanyar térségében hétfőre elsőfokú, sárga riasztás van érvényben a várható havazás miatt. Az említett területek 1700 méter feletti magasságaiban a szél is felerősödik, 80-90 km/órás széllökések várhatók.

A szél felerősödésére máshol is lehet számítani az országban vasárnap és hétfőn, az előrejelzés szerint helyenként 40-50 km/órás széllökések alakulhatnak ki, a hegyvidéken akár 60-70 km/órás szélfújásra is van esély.

A figyelmeztetésben megjegyzik, hogy vasárnapról hétfőre virradó éjszaka az ország nyugati és északnyugati részén, hétfőről keddre virradó éjszaka pedig a Kárpátokban és környékén fagyra lehet számítani.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!