Visszatért a tél Brassó környékére, hóréteg borította be az utakat

2024. március 21. – 09:36

Másolás

Vágólapra másolva

54 hókotró dolgozott Brassó megyében csütörtök reggel, miután bő márciusi havazással tért vissza a tél. Az útügyi hatóság közleménye szerint keddről szerdára virradó éjjel 200 tonna csúszásgátló anyagot szórtak szét az utakon, írta a Libertatea.

Az 1-es országút Brassó és Predeal közötti szakaszán, az 1A jelzésű országút Brassó és Cheia közötti szakaszán, a 13-as országút Szászmagyarós (Măieruș) és Kőhalom (Rupea) közötti szakaszán, valamint a 73A jelzésű országút Predeal és Barcarozsnyó (Râșnov) közötti szakaszán havazik és vékony hóréteg borítja az úttestet, közölte a rendőrség Infotrafic központja.

Az Infotrafic szerint téliesek az útviszonyok Hargita megyében is, a Gyilkostó és Borszék térségében, itt is hókotrók tisztítják az utat, de már nem havazik. Hargita megyében egyébként a hétvégén a reggeli fagyok után 10-15 fokra melegszik majd fel a levegő, írta az Agerpres az Országos Meteorológiai Szolgálat vezérigazgatója, Elena Mateescu közlése nyomán.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!