Több új állatfajjal gazdagodott a marosvásárhelyi állatkert

2024. március 11. – 13:51

Több új állatfajjal gazdagodott a marosvásárhelyi állatkert
Gímszarvasok a marosvásárhelyi állatkertben – Fotó: Marosvásárhelyi Állatkert

Másolás

Vágólapra másolva

35 új állattal gazdagodott idén a marosvásárhelyi állatkert – tájékoztat az intézmény közleménye. Az állatok összesen 11 fajba tartoznak.

A közlemény szerint januárban Nagyszebenből kaptak egy lámát és egy Dexter tehenet. Februárban két dámszarvas és egy sörényes juh érkezett a bârladi állatkertből. A napokban pedig Nyíregyházáról érkezett egy pókmajom, három harlekinpapagáj, egy zöld arapapagáj és egy tyúklúd. Mind a négy faj újnak számít a marosvásárhelyi állatkertben. Ezen kívül egy kék-sárga arapapagáj és négy katona-arapapagáj is érkezett Nyíregyházáról Marosvásárhelyre.

Ugyancsak a napokban érkezett a ljubljanai állatkertből tizenhárom dámszarvas és hat gímszarvast. Az új állatok mindegyike látogatható már.

A marosvásárhelyi állatkort ugyanakkor arról értesíti a közönségét, hogy március elsejétől áttért a nyári nyitvatartási rendre. Az október 31-ig érvényes rend szerint az állatkert 9 és 18 óra között látogatható (utolsó belépés: 18:00, utolsó kilépés: 19:00). Emellett márciustól egy alkalmazást is indítottak, hogy a látogatónak növeljék a látogatói élményt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!