„Egy romániai kisfiúnak ez nagyon sokat jelent” – így köszönte meg Sebastian Stan az Ezüst Medvét

2024. február 25. – 16:42

„Egy romániai kisfiúnak ez nagyon sokat jelent” – így köszönte meg Sebastian Stan az Ezüst Medvét
Sebastian Stan az Ezüst Medvével – Fotó: Liesa Johannssen / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagyon boldog vagyok, és megtiszteltetés számomra, hogy megkaptam ezt a rangos díjat. Ez az első európai fesztiválom, és egy romániai kisfiúnak ez nagyon sokat jelent, szóval köszönöm” – mondta Sebastian Stan, miután átvette a legjobb színésznek járó Ezüst Medvét az A Different Man című filmért a Berlinálén.

A román média felidézi, hogy a Sebastian Stan által alakított karakter egy New York-i színész, aki drasztikus orvosi beavatkozáson esik át, hogy megváltoztassák a fiziognómiáját. A színész elmondta, hogy a film a COVID-19 járvány idején készült, 22 nap alatt forgatták le. „Nem került sok pénzbe, és ez egy olyan téma volt, amelyet megfelelően kellett bemutatni” – magyarázta Sebastian Stan.

A konstanciai születésű színész, aki a szüleivel rögtön a rendszerváltás után elhagyta az országot és az Egyesült Államokba emigrált, a Marvel szuperhősfilmjeivel lett igazán ismert. Eddig elkerülték az igazán jelentős filmes díjak, egy Emmy- és egy Golden Globe-jelölés volt talán a legtöbb, amit ezen a téren sikerült felmutatnia.

A 74. berlini filmfesztivál fődíját, az Arany Medvét a Dahomey című film nyerte, és Emily Watson kaptam a legjobb színésznőnek járó Ezüst Medvét az Ilyen apróságok című filmben nyújtott alakításáért. A díjátadó részleteit ebben a hírben foglaltuk össze.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!