Kolozsváron forgatta legújabb klipjét Beton.Hofi

2024. február 9. – 18:05

Másolás

Vágólapra másolva

Jól lemaradva, de hozzám is elért, hogy Beton.Hofi, a magyar popzene egyik legismertebb alakja Kolozsváron forgatta a legújabb klipjét. A 16 tonna fehér hó c. dalhoz készítettek videót.

Beton.Hofi decemberben járt Kolozsváron, akkor egy koncertet is tartott a jelenlegi legnépszerűbb kolozsvári kocsmában, a Planetáriumban, a videó is akkor készült. Ebben nemcsak a város jelképének számító Mátyás király szoborcsoport tűnik fel, hanem a város első bevásárlóközpontja, az 1938-ban átadott Sora is.

„A 16 tonna fehér hó egy tipikus Beton.Hofi-szám: koszos, sötét, vészjósló és veszélyes hangulatú, amelynek klipjében a rapperen kívül senki más nem szerepel. A klipet Beton.Hofi állandó társa, Miki 357 rendezte, közreműködőként pedig sokat sejtetően a másik alteregóját, KizzaPing69-et adta meg. Az alapért Alprite és ő feleltek, a mixingért pedig a másik számban, és több új Beton.Hofi-dalban is közreműködő Anubiis” – írta róla Sajó Dávid, a Telex After szerkesztője a következő albumának anyagait csepegtető rapperől.

Beton.Hofi, polgári nevén Schwarcz Ádám szülei kolozsváriak, akik (sok más kolozsvárihoz hasonlóan) a rendszerváltás után Magyarországra költöztek. Befon.Hofi már Budapesten született.

„Az anyukám családjának egy része még mindig itt él és emiatt gyerekkoromban is jellemző volt, hogy legalább évente egyszer, vagy akár többször, mindig valamilyen úton-módon voltunk itt. Tehát vannak gyerekkori emlékeim és az, hogy Budapesthez képest ez egy másik nagyváros és ehhez nagyon sokat kellett utazni mindig, sok emléket adtak az utazások. A szüleim elmondása alapján nagyon sokat beszéltem idegen emberekkel gyerekkoromban, és amikor busszal jöttünk Romániába, volt, hogy már annyit beszéltem, hogy hátrapateroltak valami csellel. A kedves idős hölgyekkel meg hat órát is megállás nélkül végigbeszéltem, ők meg elől röhögtek, hogy ezt sikerült megoldani. Különleges érzés itt lenni. Mondjuk hallani a Pro TV-n a román nyelvű reklámot, az olyan, mintha a Cartoon Network-ból hallanék valamit régről” – nyilatkozta a decemberi koncertje után a Szabadság diákmellékletének.

És ha már meghallgatáttok a 16 tonna fehér hót, akkor két korábbi anyagom is ajánlom. A szoborcsoportról még a Transindexes időkben készítettem egy nagyképes összeállítást, míg a Soráról épp decemberben jelent meg egy nagy anyagom. Ezzel a klippel még gazdagabb lett a kultúrtörténeti vonatkozásuk.

A rapper egyébként korábban kétszer is volt a Telex After vendége, ezeket itt és itt lehet megnézni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!