Országszerte széllel, a hegyekben hóviharral kezdődik a hét

2024. február 4. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

Erős szél és hóvihar várható vasárnap koradélutántól hétfő estig a romániai hegyvidéken, figyelmeztettek a meteorológusok.

Vasárnap 14 órától hétfő reggel 8 óráig sárga figyelmeztetés van érvényben, ami a szél megerősödését, mérsékelt havazást, az 1500 méternél magasabban fekvő területeken pedig hóvihart jelez.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az említett időszakban a szél Románia legnagyobb részén megerősödik, különösen Olténia déli részén, Erdélyben, Máramarosban és a Körösvidék északi részén, illetve a hegyekben, ahol a szél sebessége a 90-110 km/h-át is meghaladhatja. Az 1500 méternél magasabb területeken hóviharra és rossz látásviszonyokra lehet számítani.

Hétfőn 8 és 22 óra között továbbra is szeles idő lesz az ország nagy részén, a hegyekben pedig mérsékelt csapadék várható, 1700 méter magasság felett hóvihar.

Hétfőn narancssárga riasztás is érvényben lesz a Déli-Kárpátok és a Kárpátkanyar 1700 méternél magasabb területein, ahol a szél sebessége a 120 km/h-át is meghaladhatja és a látásviszonyok rosszak lesznek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!