A hétvégén kezdődik a síszezon Sugásfürdőn

2024. január 11. – 18:09

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton, január 13-án megnyitják a sugásfürdői a kis sípályát, ezzel pedig megkezdődik a síszezon a Sepsiszentgyörgyhöz tartozó településen.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tájékoztatása szerint a pálya nyitvatartása nem változik az előző évekhez képest: hétfőtől csütörtökig 15 és 20 óra között, pénteken 15 és 21 óra között, míg szombaton és vasárnap 9 és 21 óra között várják a téli sportok kedvelőit. A jegyárak sem változnak az előző szezonhoz képest: 12 lej a standard jegy egy felvonásra (6 lej érvényes Sepsi Carddal, 3 lej nagycsaládos kártyával). Az 5-18 év közötti gyermekek és a 60 év feletti személyek részére egy felvonás 9 lejbe, az érvényes Sepsi Carddal rendelkezőknek 5 lejbe, míg a nagycsaládosoknak 3 lejbe kerül.

A kis sípálya 250 méter hosszú, 65 méter szintkülönbséggel rendelkezik, közepes nehézségi fokozatú, tányéros felvonóval és éjszakai világítással van felszerelve.

A sípálya megnyitásával egyidőben működésbe helyezik a sorompóval ellátott okos parkolórendszert is, amely segítségével a sugásfürdői sípályákhoz tartó gépjárművezetők időben értesülhetnek az üdülőtelepen lévő szabad parkolóhelyek számáról.

A forgalmi torlódások elkerülése érdekében egy korszerű sorompót szereltek fel Sugásfürdő bejáratánál (a minigolf pálya közelében), amely automatikusan rögzíti az autók rendszámát. A parkolási díj az üdülőtelepen 3 lej/óra és csak bankkártyával lehet fizetni. A Borvíz utcai, egykori jegyszedő faháznál felszerelt digitális kijelző zöld, illetve piros fénnyel jelzi, hogy a járművezetők tovább hajthatnak-e vagy autóbusszal juthatnak fel Sugásfürdőre, miután az autókat a lenti parkolóban hagyják.

Mindazok, akik a kisvonattal szeretnének eljutni Sugásfürdőre, ezt megtehetik pénteken, szombaton és vasárnap 11:00, 13:00 és 15:00 órakor, a kisvonat a Kálvin térről indul Sugásfürdőre, visszafelé pedig 12:00, 14:00 és 16:00 órakor. A vonaton megvásárolható jegyek ára felnőtteknek 12 lej, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 6 lej.

Az üdülőtelepre a Multi-trans közszállítási vállalat autóbuszaival is el lehet jutni, a járatok a Lábasház előtti megállóból indulnak, keddtől vasárnapig közlekednek. Sugásfürdőre 10:00 és 16:00 órakor indulnak, visszafelé a város irányába pedig 13:00 és 19:00 órakor. Egy buszjegy ára 2,5 lej (a jegyautomatákból és a 24Pay applikáción keresztül), illetve 5 lej, amennyiben a buszsofőrnél vásárolják meg az utasok.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!