A hétvégén kezdődik a síszezon Sugásfürdőn

2024. január 11. – 18:09

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton, január 13-án megnyitják a sugásfürdői a kis sípályát, ezzel pedig megkezdődik a síszezon a Sepsiszentgyörgyhöz tartozó településen.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tájékoztatása szerint a pálya nyitvatartása nem változik az előző évekhez képest: hétfőtől csütörtökig 15 és 20 óra között, pénteken 15 és 21 óra között, míg szombaton és vasárnap 9 és 21 óra között várják a téli sportok kedvelőit. A jegyárak sem változnak az előző szezonhoz képest: 12 lej a standard jegy egy felvonásra (6 lej érvényes Sepsi Carddal, 3 lej nagycsaládos kártyával). Az 5-18 év közötti gyermekek és a 60 év feletti személyek részére egy felvonás 9 lejbe, az érvényes Sepsi Carddal rendelkezőknek 5 lejbe, míg a nagycsaládosoknak 3 lejbe kerül.

A kis sípálya 250 méter hosszú, 65 méter szintkülönbséggel rendelkezik, közepes nehézségi fokozatú, tányéros felvonóval és éjszakai világítással van felszerelve.

A sípálya megnyitásával egyidőben működésbe helyezik a sorompóval ellátott okos parkolórendszert is, amely segítségével a sugásfürdői sípályákhoz tartó gépjárművezetők időben értesülhetnek az üdülőtelepen lévő szabad parkolóhelyek számáról.

A forgalmi torlódások elkerülése érdekében egy korszerű sorompót szereltek fel Sugásfürdő bejáratánál (a minigolf pálya közelében), amely automatikusan rögzíti az autók rendszámát. A parkolási díj az üdülőtelepen 3 lej/óra és csak bankkártyával lehet fizetni. A Borvíz utcai, egykori jegyszedő faháznál felszerelt digitális kijelző zöld, illetve piros fénnyel jelzi, hogy a járművezetők tovább hajthatnak-e vagy autóbusszal juthatnak fel Sugásfürdőre, miután az autókat a lenti parkolóban hagyják.

Mindazok, akik a kisvonattal szeretnének eljutni Sugásfürdőre, ezt megtehetik pénteken, szombaton és vasárnap 11:00, 13:00 és 15:00 órakor, a kisvonat a Kálvin térről indul Sugásfürdőre, visszafelé pedig 12:00, 14:00 és 16:00 órakor. A vonaton megvásárolható jegyek ára felnőtteknek 12 lej, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 6 lej.

Az üdülőtelepre a Multi-trans közszállítási vállalat autóbuszaival is el lehet jutni, a járatok a Lábasház előtti megállóból indulnak, keddtől vasárnapig közlekednek. Sugásfürdőre 10:00 és 16:00 órakor indulnak, visszafelé a város irányába pedig 13:00 és 19:00 órakor. Egy buszjegy ára 2,5 lej (a jegyautomatákból és a 24Pay applikáción keresztül), illetve 5 lej, amennyiben a buszsofőrnél vásárolják meg az utasok.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!