Friendship Series: Közösen szervez bajnokságot a román és magyar triatlonszövetség

2023. december 18. – 11:27

Másolás

Vágólapra másolva

Közösen indít bajnokságot a Román Triatlon Szövetség és a Magyar Triatlon Szövetség – írja az eBihoreanul a két szövetség vezetőinek pénteki, nagyváradi sajtótájékoztatóján elhangzottak alapján.

A közös bajnokság neve Friendship Series lesz, és fő célja, hogy a fair playen és barátságon alapuló példát mutasson az európai sportvilágban.

Kindl Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke szerint a példamutatás mellett komoly szakmai együttműködésre is törekednek, például a bírók képzésében és delegálásában.

A sorozat elindításának célja ugyanakkor

  • a romániai és magyarországi triatlonközösség fejlesztése,
  • a magyarországi sportolók részvételének ösztönzése a romániai versenyeken és fordítva,
  • a sportturizmus fejlesztése.

A közös bajnokság összesen tíz helyszínen zajlik majd, ebből ötöt Magyarországon (Keszthely, Baja, Balatonfűzfő, Tata, Nagyatád), ötöt pedig Romániában (Nagyvárad, Marosvásárhely, Temesvár, Vidraru-tó, Mamaia) tartanak.

A versenysorozat első állomását 2024. június 8-án Nagyváradon tartják AROBS X-Man România néven. Ez, mint neve is mutatja, az ironman kategóriába tartozik, 3800 méter úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 41,5 kilométer futásból áll.

„Ugyanakkor ki szeretnénk terjeszteni ezt a projektet Kelet-Európára és a Balkánra is, ez a célunk. Remélem, öt év múlva további 10-12 országgal és egy nagyon nagy közösséggel találkozhatunk itt, amely határokon átnyúló versenyeken vesz részt” – mondta Vlad Stoica, a Román Triatlon Szövetség elnöke.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!