Megbénította a forgalmat és áramkiesést okozott a tél Délkelet-Romániában

2023. november 26. – 11:29

frissítve

Megbénította a forgalmat és áramkiesést okozott a tél Délkelet-Romániában
Vastag hóréteg hullt 2023. november 26-ra, vasárnapra virradóra a Prahova-völgyén – Fotó: Alex Nicodim / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Hóviharra, erős szélre, rossz látásviszonyokra figyelmeztető vörös riasztás van érvényben vasárnap délután 4 óráig Délkelet-Romániában, Tulcea, Konstanca, Galac és Brăila megyében, írja a News.ro.

Északkelet-Munténiában, Dobrudzsában és Moldova déli részén, valamint a Déli-Kárpátokban és a Kárpátkanyarban este 8-ig hóviharokra vonatkozó narancssárga figyelmeztetés van érvényben, vasárnap 20 órától hétfőn 10 óráig pedig több régióban erős szél és havas eső lesz.

Konstanca megyében RO-Alert üzenetben figyelmeztették a lakosságot vasárnap reggel a 100 km/óránál erősebb szélre.

A szél fákat csavart ki Bukarestben, de Konstanca és Giurgiu megyében is, Buzău, Brăila, Tulcea és Konstanca megyében több közutat lezártak.

Több hívás érkezett az 112-es segélyhívószámra, települések maradtak áram nélkül. Az áramkiesés miatt Konstanca városában megszakadt az ivóvíz-ellátás is.

Az A2-es, Bukarest-Konstanca autópályán több autó elakadt, a Fundulea és Fetești közötti szakaszt le is zárták. Lezárták a Brăila-hidat is. A bukaresti repülőterek forgalmát a vihar nem korlátozta, egyelőre nem halasztottak el egy járatot sem.

Egy ember könnyebben megsérült vasárnap reggel, miután egy 40 személyes autóbusz felborult a Ialomiţa megyei Iazu környékén.

Marcel Ciolacu kormányfő még szombaton a téli parancsnokságok összehívására szólította fel az illetékes minisztériumokat.

Tulcea, Brăila és Galac megyében hétfőn nem lesz tanítás, jelentették be a helyi hatóságok a G4media.ro szerint.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!