Megbénította a forgalmat és áramkiesést okozott a tél Délkelet-Romániában

2023. november 26. – 11:29

frissítve

Megbénította a forgalmat és áramkiesést okozott a tél Délkelet-Romániában
Vastag hóréteg hullt 2023. november 26-ra, vasárnapra virradóra a Prahova-völgyén – Fotó: Alex Nicodim / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Hóviharra, erős szélre, rossz látásviszonyokra figyelmeztető vörös riasztás van érvényben vasárnap délután 4 óráig Délkelet-Romániában, Tulcea, Konstanca, Galac és Brăila megyében, írja a News.ro.

Északkelet-Munténiában, Dobrudzsában és Moldova déli részén, valamint a Déli-Kárpátokban és a Kárpátkanyarban este 8-ig hóviharokra vonatkozó narancssárga figyelmeztetés van érvényben, vasárnap 20 órától hétfőn 10 óráig pedig több régióban erős szél és havas eső lesz.

Konstanca megyében RO-Alert üzenetben figyelmeztették a lakosságot vasárnap reggel a 100 km/óránál erősebb szélre.

A szél fákat csavart ki Bukarestben, de Konstanca és Giurgiu megyében is, Buzău, Brăila, Tulcea és Konstanca megyében több közutat lezártak.

Több hívás érkezett az 112-es segélyhívószámra, települések maradtak áram nélkül. Az áramkiesés miatt Konstanca városában megszakadt az ivóvíz-ellátás is.

Az A2-es, Bukarest-Konstanca autópályán több autó elakadt, a Fundulea és Fetești közötti szakaszt le is zárták. Lezárták a Brăila-hidat is. A bukaresti repülőterek forgalmát a vihar nem korlátozta, egyelőre nem halasztottak el egy járatot sem.

Egy ember könnyebben megsérült vasárnap reggel, miután egy 40 személyes autóbusz felborult a Ialomiţa megyei Iazu környékén.

Marcel Ciolacu kormányfő még szombaton a téli parancsnokságok összehívására szólította fel az illetékes minisztériumokat.

Tulcea, Brăila és Galac megyében hétfőn nem lesz tanítás, jelentették be a helyi hatóságok a G4media.ro szerint.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!