Havazás várható hétvégén Délkelet-Erdélyben

2023. november 17. – 11:36

Másolás

Vágólapra másolva

Megerősödő szélre, havazásra és hóviharokra figyelmeztető sárga és narancssárga riasztásokat adott ki pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), írta az Agerpres.

A prognózis szerint péntek este 8 órától szombat reggel 8 óráig a Bánsági-hegyvidéken és a Déli-Kárpátok nyugati részén erős szélre és havazásra lehet számítani. A várható csapadékmennyiség 15-20 liter négyzetméterenként, sok helyen hóréteg képződik, a magasan fekvő területeken 60-70 km-es óránkénti sebességgel fújhat a szél, a hóvihar miatt csökken a látótávolság.

Krassó-Szörény, Mehedinţi és Dolj megyében 55-60 km/órás széllökések várhatók, szombat reggel Kelet-Erdélyben és Moldva északi részén is havazni fog.

Szombat reggel 8 órától vasárnap 10 óráig rossz időre figyelmeztető sárga riasztás lesz érvényben az ország keleti részén és a hegyekben, ahol a lehulló csapadék mennyisége eléri a 25-35, helyenként az 50 litert négyzetméterenként. A hegyekben, Moldva nagy részén és Délkelet-Erdélyben havazni fog, helyenként jelentős hóréteg képződik.

Szombaton 14 órától vasárnap 10 óráig a Déli-Kárpátok és a Kárpát-kanyar bizonyos területein narancssárga riasztás lesz érvényben az erős szél és a hófúvások miatt. Szombat délutántól vasárnap reggelig Moldva déli részén, Munténia keleti területein, Dobrudzsában és a Fekete-tenger medencéjének nyugati részén 85-90 km/órás, Dobrudzsában 100 km/órás széllökések várhatók – figyelmeztettek a szakemberek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!