Saját parfümöt ad ki a nagyszebeni Brukenthal Múzeum

2023. november 16. – 11:13

Saját parfümöt ad ki a nagyszebeni Brukenthal Múzeum
Fotó: a Brukenthal Nemzeti Múzeum Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Saját parfüm/illat kiadásával készül a nagyszebeni Brukenthal Múzeum – írja a turnulsfatului.ro helyi portál. A hivatalos bemutató pénteken lesz, természetesen a múzeumnak is helyt adó Brukenthal-palotában.

A parfümből férfi és női változat is készül majd. A férfi változat Erdély egykori kormányzójának, (Samuel von) Brukenthalnak a nevét viseli majd, míg a női változatot a feleségéről, Sophia Katharina von Brukenthalról nevezték el Sophiának.

„Nemcsak Nagyszebenben vagyunk az elsők, hanem az országban és Európában is. Tudtommal nincs olyan európai művészeti múzeum, amelynek parfümje lenne” – idézik Alexandru Chituțăt, a múzeum igazgatóját, akinek az elmondása szerint 5 éve merült fel benne az ötlet egy saját illat kiadására, amikor még a múzeum marketingvezetője volt. A parfümöt egyébként egy természetes alapanyagokból dolgozó helyi vállalkozás készíti. Az igazgató szerint a parfümkiadással folytatják korábbi akcióikat, amikor az egykori báróra emlékezve a múzeum saját bort, csokoládét és kávét adott ki.

A gyártó szerint a Brukenthal-parfüm főleg zöld fügére és érett szilvára emlékeztető markáns illat lesz, míg a Sophie-parfüm egy intenzív virágos illatkeverék.

A nagyszebeni Brukenthal Múzeum Románia első múzeuma, amelyet 1817-ben nyitottak meg Erdély egykori kormányzójának hagyatékából. Ugyanakkor az első romániai múzeum, amely saját brandet jegyeztetett be.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!