Ebben az évben már tíz medvét ütöttek el Háromszéken, az elmúlt hetekben hármat

2023. szeptember 19. – 10:43

Ebben az évben már tíz medvét ütöttek el Háromszéken, az elmúlt hetekben hármat
Elütött medve Háromszéken – Fotó: Kovászna megyei környezetőrség Facebook-oldal

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt hetekben három medvét ütöttek el Háromszéken. Idén pedig már tíz medve pusztult el közúti balesetben, írja a Háromszék.

Lucian Cândea, a környezetőrség vezetőjének közlése szerint az elmúlt hetekben három medvét ütöttek el Réty közigazgatási területén.

A helyi lap szerint a környezetőrség vezetője azt mondta, ilyen esetekben a rendőrség száll ki elsőként, ők állapítják meg a baleset körülményeit és értesítik a többi hatóságot. A tetemek elszállítása és megsemmisítése az önkormányzatok feladata és költsége (zömük szerződést is kötött erre a Toro Impex lemhényi egységével).

A gépkocsikban keletkezett kár pedig a jármű tulajdonosát terheli; néhányan ugyan próbálkoztak a vadásztársaság vagy az útügy beperelésével, de tudomása szerint nem jártak sikerrel. A múlt heti balesetekben az autók nagyon összetörtek, de személyi sérülés szerencsére nem történt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!