Augusztus végéig kitart a kánikula, nyárias lesz szeptember első fele

2023. augusztus 20. – 09:41

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember olyan lesz idén, mint egy negyedik nyári hónap, Európa-szerte és Romániában is melegebbre lehet számítani az ilyenkor megszokottnál, figyelmeztetnek a meteorológusok.

Elena Mateescu, az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) vezetője az Antena3 hírtelevíziónak azt mondta, augusztus végéig marad a kánikula.

Hétfőtől Románia déli részén akár 38 Celsius fok is lehet árnyékban, és nem csak a déli, de a nyugati, délkeleti és keleti országrészeken is meghaladja a 80-as értéket a hőmérséklet-nedvességtartalom mutató, az éjszakák pedig trópusiak lesznek, több mint 20 Celsius fokkal.

Az ANM előrejelzései szerint szeptember első felében az átlagosnál melegebb lesz, nyári napokra jellemző, 25 Celsius fok feletti hőmérsékleti értékekkel.

2023 nyara Romániában is minden hónapban rekordokat döntött, az extrém meteorológiai jelenségek vagy a kitartó és egyre erősödő hőhullám tekintetében, mondta Elena Mateescu, hozzátéve, hogy utóbbi az augusztus 17 és 31 közötti időszakra is jellemző lesz.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!