Egy napig sem kellett várni, máris megvolt az első koccanás a brăilai Duna-hídon

2023. július 7. – 12:55

Egy napig sem kellett várni, máris megvolt az első koccanás a brăilai Duna-hídon
Fotó: George Călin / Inquam Photo

Másolás

Vágólapra másolva

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) figyelmezteti a járművezetőket, hogy nem állhatnak meg a csütörtökön felavatott brăilai Duna-hídon. A hídon ugyanis már felavatásának estéjén történt egy koccanás, miután egy sofőr megállt, hogy fotókat készítsen, és a mögötte haladó autó beleszaladt az álló járműbe – tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget Alin Şerbănescu, a CNAIR szóvivője.

Şerbănescu felhívta a figyelmet, hogy a törvény tiltja a hídon történő megállást vagy várakozást, ennek dacára egy sofőr megállt fotózni, a mögötte lévő autó pedig hátulról nekiment. „Nem volt súlyos baleset, de ilyen többé nem történhet meg a hídon. Felszólítjuk a sofőröket, hogy ne álljanak meg a hídon, ezt a közúti közlekedést szabályozó törvény is tiltja, és balesetveszélyes is” – mondta a szóvivő.

A Duna két partját összekötő függőhidat július 6-án avatták fel. November 30-áig hétfőtől péntekig csak nappal, 6 és 21 óra között használható a híd, hétvégéken és hivatalos szabadnapokon pedig éjjel-nappal.

Frissítés: A G4Media a Brăila megyei rendőrség tájékoztatására hivatkozva azt írja, hogy a hídon való önkéntes megállás 290-435 lej közötti bírságot és 2 büntetőpontot vonhat maga után. Arra is figyelmeztetnek, hogy a híd járdáin sem közlekedhetnek a gyalogosok, mert azokat szigorúan csak karbantartási munkálatok esetén használják.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!