Felhőszakadás várható szombaton több erdélyi megyében

2023. június 10. – 11:52

Másolás

Vágólapra másolva

Felhőszakadásokra figyelmeztető másodfokú (narancssárga jelzésű) riasztást adtak ki szombaton a meteorológusok Románia 13 megyéjére, valamint egy elsőfokú (sárga), fokozott légköri instabilitásra vonatkozó riasztást, amely több régiót érint, írta az Agerpres.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerint déli 12 órától este 9 óráig Szatmár, Máramaros, Szilágy, Kolozs, Beszterce-Naszód, Maros, Hunyad, Krassó-Szörény megyében, valamint Bihar, Arad, Temes, Szeben és Fehér megye hegyvidékén másodfokú riasztás lesz érvényben. A lehulló csapadék mennyisége helyenként elérheti a 30-40 litert négyzetméterenként, elszigetelten pedig meghaladhatja az 50 litert is.

Ugyanakkor szombaton 10 órától este 11 óráig elsőfokú riasztás van érvényben a Bánságban, a Körösvidéken, Máramarosban, Erdélyben, Olténia, Munténia és Moldva nyugati és északi részében. Záporok, felhőszakadások, villámlások és dörgések várhatók, elszigetelten jégesőre is számítani lehet. A szél rövid időszakokra megerősödik, viharossá válhat. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 20-25 litert, helyenként a 30 litert négyzetméterenként.

A meteorológusok figyelmeztetnek, hogy az ország többi részében is megerősödhet a szél a délutáni és esti órákban, elszigetelten záporok is előfordulhatnak. Az elkövetkező napokban az ország túlnyomó részében fokozott lesz a légköri instabilitás.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!