Felhőszakadás, jégeső várható több erdélyi megyében

2023. május 22. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

Elsőfokú (sárga jelzésű) fokozott légköri instabilitásra vonatkozó riasztást adott ki hétfőn Románia 15 megyéjére az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az Agerpres szerint.

Az előrejelzés szerint hétfő déltől este 9 óráig Olténiában, Munténia északnyugati részében, a Bánságban, a Körösvidéken, valamint a Keleti-Kárpátokban és az az Erdélyi-szigethegységben helyenként futó záporokra, zivatarokra kell számítani. Felhőszakadások és jégeső is előfordulhat. A szél 55-65 kilométeres óránkénti sebességet érhet el. A leeső csapadék mennyisége eléri a 20-25 litert négyzetméterenként, elszigetelten meghaladhatja a 30 litert is.

A következő megyék állnak riasztás alatt: Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa teljes egészében, Kolozs, Fehér és Prahova pedig részben érintett.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!