Gyógyfürdő nyílik Marosújváron, a város újra népszerű üdülőközpont szeretne lenni

2023. május 12. – 16:50

Gyógyfürdő nyílik Marosújváron, a város újra népszerű üdülőközpont szeretne lenni
Május 13-án nyílik az új marosújvári gyógyfürdő – Fotó: Ion Dumitrel / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Édes és sós vizű, bel- és kültéri medencék, szaunák, orvosi ellátás, iszapkezelés, vendéglő, erőterem és játszóterek várják a látogatókat a Fehér megyei Marosújvár új fürdőközpontjában, amely május 13-án, szombaton nyílik.

Az összesen 6,7 millió eurós beruházás kivitelezését még 2015-ben indította el a Fehér Megyei Tanács és Marosújvár önkormányzata. Azt remélik, hogy az új szolgáltatás idővel a városba vonzza a vendéglátóipari befektetőket, ez azonban a polgármester, Silviu Vințeler szerint még néhány évbe telik, írta az Alba24.ro hírportál. Jelenleg azoknak, akik több napos kezelésre is beneveznének, még gondot okozhat a szálláshiány.

A 6400 négyzetméteres gyógyfürdő mellé 40 ezer négyzetméteres kültéri sportkomplexum is épült az Országos Befektetési Vállalat (CNI) támogatásával. A két létesítmény együtt nyáron naponta 700, télen naponta 400 főt tud fogadni.

A fürdőközpont májustól szeptemberig reggel 9 és este 10 óra között lesz nyitva, októbertől áprilisig pedig reggel 9 és este 9 között várja a vendégeket. Egy napijegy ára hétköznap 60, hétvégén 70 lej lesz, de négy órás jegyet már 45 lejért lehet váltani, emellett kedvezményt kapnak a 14 év alattiak, 7 évnél fiatalabbaknak pedig ingyenes a belépés. Lehetőség van tovább bérletek vásárlására is, a szolgáltatások áráról a fürdő honlapján érdemes tájékozódni.

A különféle reumás, neurológiai és nőgyógyászati panaszokra ajánlott marosújvári sós fürdő nem csak az Osztrák-Magyar Monarchia idején volt népszerű, hanem a még a Ceaușescu-korszakban is évente 7-8 ezren keresték fel. A rendszerváltás után indult hanyatlásnak, emblematikus klasszicista épületét 2012-ben lebontották, ezért volt szükség új épületre.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!