Novák Katalin és Klaus Iohannis is kicsípte már magát, hogy III. Károllyal találkozzon

2023. május 5. – 19:44

Másolás

Vágólapra másolva

Klaus Iohannis román államfő és Novák Katalin magyar köztársasági elnök is készen áll, hogy részt vegyen a III. Károly által adott fogadáson a Buckingham-palotában. Erről mindketten posztoltak is a közösségi oldalukon:

A brit uralkodó péntek kora este (a román államfő hivatalos napirendje szerint 19 órától) ad fogadást a koronázására érkező államfőknek (és házastársuknak), köztük Novák Katalinnak és férjének, Veress Istvánnak, valamint Klaus Iohannisnak és feleségének, Carmen Iohannisnak.

Szombaton mindkét házaspár részt vesz a koronázási szertartáson is a Westminster-apátságban. Az AFP szerint nagyjából 2000 vendég lesz III. Károly király koronázásán, jóval kevesebben, mint II. Erzsébet királynő 1953-as koronázásán, amikor a vendégek száma 8000 volt.

Novák Katalin már azt is elárulta, hogy az alkalomból túrabakancsot is visz a brit királyi párnak ajándékba. Az ajándék kiválasztásához az adta az ötletet, hogy III. Károly rendszeresen jár Erdélybe, és ott túrázni szokott. Klaus Iohannis nem nyilatkozott arról, hogy államfőként mivel ajándékozza meg az uralkodót.

Nem csak Klaus Iohannis vesz részt Romániából a brit uralkodó koronázásán. A korábbi román királyi család is bejelentette a közösségi média felületeiken, hogy ők is jelen lesznek Londonban. A bejelentés szerint Margit és a férje, Radu mind a pénteki fogadáson, mind a szombati koronázáson ott van/lesz. Ők egyelőre csak a csütörtöki érkezésükről osztattak meg képeket:

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!