Helyenként visszatérnek a hajnali mínuszok Erdélybe

2023. április 24. – 16:50

Másolás

Vágólapra másolva

Változékony, többnyire esős lesz az idő április végén és május elején. Nappal kellemesen meleg lesz, éjszaka azonban fagypont körüli értékek is várhatók, idézi az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 24. és május 7. közötti időszakra vonatkozó előrejelzését az Agerpres.

Erdélyben és Máramarosban hétfőn még 17-19 Celsius-fok körül alakul a nappali csúcsértékek regionális átlaga, ezt követően azonban fokozatosan lehűl az idő, szerdán-csütörtökön már csak 13 fokig melegszik a levegő. Ezt követően változékony idő lesz, 16-18 fokos átlagos csúcsértékekkel. Éjszaka többnyire 4-6 fokig hűl le a levegő, 28-án és 29-én azonban 0-2 fok, a medencékben mínusz 3, mínusz 2 fok is lehet a reggeli órákban. Április 25-én és 26-án, majd 30-a után jelentős mennyiségű csapadék várható.

A Bánságban és Körösvidéken a vizsgált időszak első napjaiban a sokévi átlagnak megfelelő 19-20 fokos maximumokkal és 8-10 fokos minimumokkal kell számolni, de aztán ezekben a régiókban is lehűl az idő, 26-án és 27-én a csúcsértékek átlaga 14 fok körül, a minimumoké 2-4 fok között alakul. Ezt követően visszatér a változékony időjárás, 18-21 fok közötti nappali csúcsokkal és 6-8 fok közötti minimumokkal. Jelentősebb mennyiségű esőre az április 25-ére virradóra, 25-én, majd 30-a után lehet számítani.

A hegyekben a hétfői 8 fokról szerdára 4 fokig csökken a nappali csúcsértékek átlaga, aztán jövő hét végére ismét 8 fok körül alakulnak a maximumok. Az éjszakai hőmérséklet a kezdeti 2-3 fokról mínusz 4, mínusz 2 fokig csökken 27-e és 29-e között, majd 1-2 fok körül alakul. Számottevő csapadék 24-e és 27-e között, majd 30-a után várható.

A május elsejei szabadnapon tehát már ismét enyhébb lesz az idő, viszont csapadék valószínű.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!