Egy igazi Ford T modellt vittek be ellenőrzésre a iași-i Gépjármű-nyilvántartási Hivatalba

2023. április 13. – 13:32

Másolás

Vágólapra másolva

Nem mindennapi látványban és élményben volt része a iași-i Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (RAR) munkatársainak: egy több mint száz éves autót vittek be hozzájuk ellenőrzésre. Egy 1914-ben gyártott Ford T modellről van szó, amelyből jelenleg mintegy 200-250 lehet világszerte – írják a hivatal Facebook oldalán.

Egy rövid műszaki ismertetőt is adnak róla, mert teljesen más volt ezeket vezetni, mint a manapság az utakon közlekedő járműveket. A három pedálja közül a bal volt sebességváltó, a középső a hátramenet, míg a jobb oldali a fék. Akkor még nem volt gáz, helyette a kormánytól jobbra található karral lehetett gázt adni. Az autót egy 2900 köbcentis, 4 hengeres és 20 lóerős motor hajtja. A maximális sebessége 64 km/h. Viccesen azt is megjegyzik, nem tudják, hogy ténylegesen mennyi kilométert tett meg, mert nem volt felszerelve kilométerszámlálóval.

A munkatársak úgy értékelték, hogy kevesek megtiszteltetése egy ilyen gépkocsinak a hangját hallani.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!