Saját gyalogátjárót festett fel magának egy tengerparti árus, a térfigyelő kamera buktatta le

2023. április 6. – 13:10

Másolás

Vágólapra másolva

Saját gyalogátjárót festett fel magának az útra egy costinești-i árus, akit a térfigyelő kamerák felvétele buktatott le. Bár az eset még 2022 nyarán történt, a videóhoz csak most fért hozzá a sajtó és számolt be róla a Focus Press oldal.

A videón az látszik, hogy a közismert tengerparti üdülőhely eddig útkereszteződésében a férfi nekifog a fehér csíkok felfestésének, miközben a társa egy széket helyez az úttestre, hogy elirányítsa a forgalmat. A útkereszteződés a Tineretului és a Gheorghe Alexianu utcák sarkán található, a felvételen az is látszik, hogy az illegális átjáró korábban is fel volt már festve, csak lekopott. Hivatalosan tehát senki sem tud az átjáróról és közlekedési táblákkal sincs kijelölve, de a környékbeli lakosok azt mondják, hogy néhány éve már megjelent, szemmel láthatóan amatőr kivitelezésben.

A Constanța megyei rendőrség közlése szerint nem tudnak az esetről, hozzájuk nem érkezett semmilyen bejelentés. A híroldal információi szerint viszont a férfi halász, illetve éppen az átjáró melletti egyik üzlet tulajdonosa.

A Fekete-tenger parti üdülőhely a romániaiak egyik kedvencének számít, nem csak nyáron nagyon felkapott, de sokan ezt választották húsvéti és május elseji szabadságuk célpontjául is. A legtöbb szállás – a hivatalosan bejelentett 30 ezerből – már foglalt ebben az időszakban, annak ellenére is, hogy egy szobáért minimum 650 lejt (132 euró) kell fizetni éjszakánként.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!