Másodfokú hóviharriadó van az ország hét megyéjében: Máramaros, Beszterce-Naszód és Maros megye is érintett

2023. április 6. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

Havazásra és hóviharokra adott ki másodfokú (narancssárga jelzésű) figyelmeztetést csütörtök délelőtt az országos meteorológiai szolgálat (ANM). A figyelmeztetés Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi megyét, illetve Máramaros, Beszterce-Naszód és Maros megye hegyvidékeit érinti, írta meg az Agerpres. Az említett régiókban hóviharok várhatók, friss hóréteg keletkezik. A csapadékmennyiség helyenként eléri a 20 litert négyzetméterenként. Csökken a látótávolság, a széllökések sebessége eléri az 55-65 km/h-t.

Tizenegy megyében okozott fennakadásokat a szélsőséges időjárás csütörtökre virradóan, közölte a katasztrófavédelmi főosztály (DSU) is. Iași megyében van, ahol a hóréteg vastagsága elérte az 57 cm-t.

Erdélyben, Máramarosban, a Körösvidék északi részén és Moldvában péntek délig elsőfokú szél- és esőriadó van érvényben. A szél sebessége eléri a 40-60 km/h-t, a csapadékmennyiség a 10-15 litert négyzetméterenként.

A határrendészet arról posztolt, hogy Iași és Botoșani megyékben továbbra is forgalmi korlátozások vannak egyes utakon, a határőrök, csendőrök és rendőrök pedig a helységek kijáratánál ellenőrző pontokat állítottak fel fel annak érdekében, hogy a tragédiák megelőzéséért a lezárt utakra senki ne hajthatson fel.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!