Hét elején visszatér a tél Erdélybe is

2023. március 26. – 13:59

Másolás

Vágólapra másolva

Hirtelen lehűlésre, szélre, csapadékra, fagyos hajnalokra figyelmeztet Romániában az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Sárga jelzésű szélriasztás van érvényben március 27-én, hétfőn reggel 6 órától este 11 óráig a hegyvidéki területeken, írja a Libertatea.

A szél sebessége meghaladhatja az 55-65 km/h-át a Bánságban, a Körösök vidékén, Erdély nyugati részén, Dobrudzsában és Munténia keleti részén. A hegyekben, főleg 1700 m felett akár 80-90 km/h-val is fújhat a szél, hóvihart okozva és jelentősen csökkentve a látási viszonyokat.

Hétfőn reggel hat és este 9 között csapadékra, lehűlésre és talajmenti fagyra is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Kedden és szerdán egész Romániában hidegebb lesz az erre az időszakra jellemző átlaghőmérsékletnél, mínusz fokok és fagy várható.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!