World Happiness Report: Romániában valamivel boldogabbak az emberek, mint egy éve

2023. március 20. – 12:48

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is Finnország, Dánia és Izland a legboldogabb helyek a világon, Románia a 28. helyről a 24. helyre kúszott fel tavaly óta, Magyarország idén is az 51. helyen szerepel a Gallup Intézet globális felmérésén alapuló, évente kiadott jelentésében, a World Happiness Reportban.

Az intézet a koronavírus-járvány emberek közérzetére gyakorolt hatását vizsgálta a világ 109 országában, írta az MTI összefoglalójára hivatkozva a Telex. Az amerikai kutatók megállapítása szerint az emberek boldogságérzete a világjárvány ellenére „figyelemre méltóan rugalmas” maradt: a 2020 és 2022 között mért globális átlagok éppoly magasak, mint 2017 és 2019 között, a pandémiát megelőző években.

A listát idén 11. alkalommal adták ki, élén rendszerint főleg észak- és nyugat-európai országok végeznek.

Finnország sorozatban a hatodik éve végez az élen, a dobogón Dánia és Izland kapott még helyet. Őket Izrael, Hollandia, Svédország, Norvégia, Svájc, Luxemburg és Új-Zéland lakossága követi a sorban. Ausztria és Ausztrália a 11. és 12., míg Németország – két helyet rontva tavalyi eredményéhez képest – a 16. helyen áll a boldogságlistán.

Románia idén a 24. helyen szerepel, a 23. helyen szereplő Costa Rica és a 25. helyen szereplő Szingapúr között. Magyarország az 51. helyen szerepel, az 50. helyen a közép-amerikai Salvador, az 52. helyen pedig Argentína a szomszédai. A közép-európai térség többi országa megelőzi Magyarországot, Csehország a világ 18. legboldogabb országa, Szlovénia a 22., Szlovákia a 29., Lengyelország pedig a 39. helyen áll.

Oroszország a 70. helyen áll a boldogság-skálán, Ukrajna a 92.-en.

A világ két legboldogtalanabb országa a tavalyi és idei jelentés szerint Pakisztán és Nigéria.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!