Erdélyi települést is kitüntetett a Turisztikai Világszervezet

2023. március 15. – 13:13

Erdélyi települést is kitüntetett a Turisztikai Világszervezet
Fotó: Facebook / Rășinari.travel

Másolás

Vágólapra másolva

A Szeben megyei Resinár (Rășinari) felkerült az ENSZ turizmusra szakosodott szervezetének, a Turisztikai Világszervezetnek (UNWTO) a 2022-es, turizmus szempontjából legjobb falvakat tartalmazó listájára.

A Best Tourism Village címmel 2022-ben 22 ország 32 települését tüntette ki az UNWTO, a címet Szaúd-Arábiában vette át hétfőn a román turisztikai minisztérium államtitkára, Cătălin Canciu és Resinár polgármestere, Bucur Bogdan, derül ki a minisztérium Facebook-posztjából.

A kitüntetett településeket az UNWTO 57 tagországának összesen 136 javaslatából válogatták ki, a listára dél-amerikai, közel-keleti, ázsiai, afrikai és európai célpontok is felkerültek.

A Nagyszebentől 12 kilométerre található községközpont többek között egykori szekérmanufaktúrájáról, ordás-kapros palacsintájáról és sajtjairól híres, de arról is, hogy itt született Octavian Goga román költő, politikus és Emil Cioran később Franciaországban ismertté vált román filozófus.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!