Erdélyi települést is kitüntetett a Turisztikai Világszervezet

2023. március 15. – 13:13

Erdélyi települést is kitüntetett a Turisztikai Világszervezet
Fotó: Facebook / Rășinari.travel

Másolás

Vágólapra másolva

A Szeben megyei Resinár (Rășinari) felkerült az ENSZ turizmusra szakosodott szervezetének, a Turisztikai Világszervezetnek (UNWTO) a 2022-es, turizmus szempontjából legjobb falvakat tartalmazó listájára.

A Best Tourism Village címmel 2022-ben 22 ország 32 települését tüntette ki az UNWTO, a címet Szaúd-Arábiában vette át hétfőn a román turisztikai minisztérium államtitkára, Cătălin Canciu és Resinár polgármestere, Bucur Bogdan, derül ki a minisztérium Facebook-posztjából.

A kitüntetett településeket az UNWTO 57 tagországának összesen 136 javaslatából válogatták ki, a listára dél-amerikai, közel-keleti, ázsiai, afrikai és európai célpontok is felkerültek.

A Nagyszebentől 12 kilométerre található községközpont többek között egykori szekérmanufaktúrájáról, ordás-kapros palacsintájáról és sajtjairól híres, de arról is, hogy itt született Octavian Goga román költő, politikus és Emil Cioran később Franciaországban ismertté vált román filozófus.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!