A Gault & Millau elismerte egy belga kórház konyháját

2023. március 15. – 09:07

A Gault & Millau elismerte egy belga kórház konyháját
Egy fogás az AZ Groeninge menüjéről – Fotó: Clement Rossignol / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Kortrijk városban található AZ Groeninge kórház olyan szinten műveli a főzést, hogy azt a Gault & Millau étteremkalauz beneluxi változata is elismerte – írja a Reuters.

A kórház maga kérte fel a Gault & Millau szakértőit, hogy tanácsokat adjanak arra vonatkozóan, hogyan lehetne fejleszteni a betegeknek felszolgált ételeket, különös tekintettel a halételekre, a szószokra és a burgonyával készült fogásokra.

Marc Declerck, a Gault & Millau beneluxi kiadásának vezetője elmondta a Reutersnek, hogy a kiadó már több mint tíz éve együttműködik cégekkel és idősotthonokkal ezen a téren.

Declerck elmondta, hogy az étteremkalauz megállapíthatta: a kórházban tálalt ételek magas minőséget képviselnek, és néhányat otthon is szívesen tálalna a vendégeknek. Általános tanácsként azt tette hozzá, hogy érdeme jó alapanyagokkal egyszerű recepteket elkészíteni.

„Legyen egészséges, legyen finom… Úgy kell főzni másnak, ahogy magának főzne az ember” – tette hozzá.

Az AZ Groeninge menzáján készült ételek nem fognak szerepelni a Gault & Millau 2023-as étteremkalauzában, de a kalauz hivatalos elismerését megkapta.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!