A Gault & Millau elismerte egy belga kórház konyháját

2023. március 15. – 09:07

A Gault & Millau elismerte egy belga kórház konyháját
Egy fogás az AZ Groeninge menüjéről – Fotó: Clement Rossignol / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Kortrijk városban található AZ Groeninge kórház olyan szinten műveli a főzést, hogy azt a Gault & Millau étteremkalauz beneluxi változata is elismerte – írja a Reuters.

A kórház maga kérte fel a Gault & Millau szakértőit, hogy tanácsokat adjanak arra vonatkozóan, hogyan lehetne fejleszteni a betegeknek felszolgált ételeket, különös tekintettel a halételekre, a szószokra és a burgonyával készült fogásokra.

Marc Declerck, a Gault & Millau beneluxi kiadásának vezetője elmondta a Reutersnek, hogy a kiadó már több mint tíz éve együttműködik cégekkel és idősotthonokkal ezen a téren.

Declerck elmondta, hogy az étteremkalauz megállapíthatta: a kórházban tálalt ételek magas minőséget képviselnek, és néhányat otthon is szívesen tálalna a vendégeknek. Általános tanácsként azt tette hozzá, hogy érdeme jó alapanyagokkal egyszerű recepteket elkészíteni.

„Legyen egészséges, legyen finom… Úgy kell főzni másnak, ahogy magának főzne az ember” – tette hozzá.

Az AZ Groeninge menzáján készült ételek nem fognak szerepelni a Gault & Millau 2023-as étteremkalauzában, de a kalauz hivatalos elismerését megkapta.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!