Egy hét alatt kétszer is hirtelen változik az időjárás Erdélyben

2023. március 13. – 16:50

Egy hét alatt kétszer is hirtelen változik az időjárás Erdélyben
Fotó: Tóth Helga / Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

Többnyire meleg, de változékony időre számíthatunk a következő két hétben, esős időszakok is lesznek Románia-szerte, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) március 13. és 26. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből az Agerpres szerint.

Erdélyben a hét első napjaiban felmelegszik az idő, a nappali csúcsértékek átlaga 14-16 Celsius-fokig nő, 15-e után jelentős lehűlés várható, 6 fok körüli maximumokkal, vasárnapra azonban a csúcsértékek ismét elérik a 16 fokot. Jövő héten 12-15 fok között változnak a maximumok. A minimumok a hét eleji mínusz 4 Celsius-fokról 1 fokig nőnek, jövő héten 2-3 fok körül alakulnak. Csapadékra március 16-a körül és 21-e után is számítani lehet.

Máramarosban ezen a héten jelentős hőmérséklet-ingadozások várhatók. A hétfői 8 fokról kedden 16-17 fokra nő a nappali csúcsértékek átlaga, szerdára 8 fokra csökken, majd 19-20-án ismét 15-16 fokra emelkedik. A meleg napok után jövő héten fokozatosan csökkenni kezd a hőmérséklet, a maximumok átlaga 12 fok körül alakul. A reggelek az első héten hidegek lesznek, mínusz 4 és plusz 1 fok közötti értékekkel, jövő héten 2-4 fok lesz reggel. Eső március 16-a körül, majd 21-e után várható.

A Bánságban és a Körösök vidékén kedden 16-18 fok lesz nappal, szerdán és csütörtökön 8-9 fokra csökken a csúcsértékek átlaga, majd hétvégére ismét 16-18 fokra nő. Jövő héten 14-16 fokig melegszik a levegő nappal. Éjszaka 2-5 fokig csökken a hőmérséklet, csak 17-18-án lesz ennél hidegebb, akkor mínusz 3, 0 fokig süllyedhet a hőmérők higanyszála. Csapadékra 15-én és 16-án, majd a 21-e utáni napokban is számítani lehet.

A hegyekben is jelentős hőmérséklet-ingadozások lesznek a héten, előbb fokozatosan 6-7 fokig nő a maximumok átlaga, aztán 16-ára mínusz 1 fokra csökken, majd a hét végére ismét 6-8 fokig emelkedik. Jövő héten 3-4 fokig melegszik a levegő nappal. Éjszaka többnyire mínusz 3 fok és fagypont közötti értékekre lehet számítani, kivéve a 16-a és 18-a közötti időszakot, amikor mínusz 6, mínusz 4 fokig csökken a hőmérséklet. Csapadék szinte minden nap előfordulhat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!