Lehet készülni: kedden visszatérnek a Google Street View autói Romániába, hogy mindent lefényképezzenek

2023. március 6. – 12:51

Lehet készülni: kedden visszatérnek a Google Street View autói Romániába, hogy mindent lefényképezzenek
A Google Street View autója Bukarestben, a Parlament épülete előtt – Fotó: Andrei Pungovschi / Google sajtóirodája

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden visszatérnek a Google Street View (Utcakép) autói az országba, hogy frissítsék a romániai városokról és az azokat összekötő utakról készített fotókat.

A Startup Cafe a techcég sajtóirodájának tájékoztatása alapján azt írja, hogy a következő hónapokban Vălenii de Munte, Câmpulung, Temesvár, Orsova, Déva, Bukarest, Pașcani (Páskán), Călărași, Temesvár és Marosvásárhely városokban, illetve az ezeket összekötő utakon fogják frissíteni a képeket a kamerával felszerelt Opelek. A Google részletes tájékoztatásából egyébként az is kiderül, hogy az említettek mellett például Kolozsváron, Segesváron, Brassóban, Nagyváradon, Nagyszalontán és Tordán is fogják frissíteni az Utcakép felvételeit.

A Google Street View szolgáltatás 2010 óta érhető el Romániában, 2012 óta van teljes lefedettségük az országra. Azóta is folyamatosan frissítik a képeiket, illetve a különböző turisztikai látványosságok képeivel is kiegészítették a szolgáltatást. Például a tordai sóbányát, a törcsvári kastélyt, illetve a Duna-deltát is meg lehet nézni rajta.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!