Gabriel Bitan bronzérmet szerzett távolugrásban a fedett pályás Európa-bajnokságon

2023. március 5. – 12:22

Másolás

Vágólapra másolva

Bronzérmet nyert Gabriel Bitan a távolugrás döntőjében az isztambuli fedett pályás Európa-bajnokság vasárnapi versenynapján, írja az Agerpres.

A 8 métert ugró román sportolót Miltiadisz Tentoglu görög olimpiai bajnok (8,30 méter) és a svéd Thobias Montler (8,19 méter) előzte meg. A 24 éves Gabriel Bitannak ez volt az eddigi legjobb teljesítménye a nemzetközi versenyeken.


Ugyanakkor övé volt a román sportolók második dobogós helyezése Isztambulban, Claudia Mihaela Bobocea ugyanis szombaton ezüstérmet nyert az 1500 méteres síkfutás döntőjében. A sportoló 4:03.76 perces időeredménnyel ért célba a többszörös olimpiai, Európa- és világbajnok brit atléta (4:03.40 perc) után. A bronzérmet a lengyel Sofia Ennaoui (4:04.06 perc) szerezte meg. Bobocea 4:07.63 perces időeredménnyel jutott a döntőbe. Az atlétának ez volt az eddigi legjobb teljesítménye a nemzetközi versenyeken.

Románia hét férfi és hét női sportolóval vesz részt a március 2-5. között zajló fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!