Tücsökfagylalt kapható Németországban

2023. március 3. – 11:03

Tücsökfagylalt kapható Németországban
Thomas Micolino bemutatja a tücsökfagylaltot Rottenburg am Neckar városában – Fotó: Marijan Murat / DPA / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlan különlegességgel bővítette kínálatát egy német fagylaltozó: tücsökízű fagylaltgombócokat kínál, szárított barna tücsökkel a tetején.

Az új édesség Thomas Micolino üzletében kapható a dél-németországi Rottenburg am Neckar városában, írta csütörtökön a dpa német hírügynökség nyomán az AP.

Micolino nem először tér el a tipikus eper-, csokoládé-, banán- és vaníliafagylalttól, korábban már kínált májkolbászos és gorgonzola sajtos fagylaltot, valamint aranyozott fagylaltot is, kanalanként 4 euróért.

„Nagyon kíváncsi ember vagyok, és mindent ki akarok próbálni” – mondta Micolino a dpa-nak. „Sok mindent ettem már, köztük sok furcsa dolgot is, és a tücsök volt az, amit még meg akartam kóstolni, fagylalt formájában is”.

Az, hogy most a vendégei is kipróbálhatják a tücsök ízét, egy európai uniós rendeletnek köszönhető, amely lehetővé teszi a rovarok élelmiszerekben való felhasználását. A rendelet értelmében a tücskök fagyaszthatók, száríthatók vagy por formájában felhasználhatók. Az EU már korábban is engedélyezte a vándorló sáskák és a lisztbogár lárvák élelmiszer-adalékanyagként való felhasználását – emlékeztetett a dpa.

Micolino fagylaltja tücsöklisztből, tejszínből, vaníliakivonatból és mézből készül, a tetején pedig szárított egész tücskök díszelegnek. „Meglepően finom íze van” – ajánlgatta új termékét az Instagramon.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!