Még nincs vége a télnek, figyelmeztetnek a meteorológusok

2023. február 24. – 16:50

Másolás

Vágólapra másolva

Esőre, havazásra és hóviharokra figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki pénteken 13 megye hegyvidékére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A sárga jelzésű riasztás szerint péntek 20 órától szombat 16 óráig Körösvidéken, helyenként Bánságban, Máramarosban, Erdélyi északi részében, a Nyugati-Kárpátok 1500 méter feletti térségeiben, a Déli-Kárpátok nyugati, illetve a Keleti-Kárpátok északi régióiban jelentősebb esőzés várható, és a lehulló csapadék mennyisége elérheti a 25-40, elszórtan az 50-60 litert négyzetméterenként. A hegyvidéken 1700 méter fölött havazni fog, a szél sebessége meghaladja majd a 90-100 kilométert óránként, és hóviharok várhatók.

A figyelmeztetés Suceava, Neamţ, Hargita, Maros, Beszterce-Naszód, Máramaros, Bihar, Arad, Kolozs, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény és Temes megyére terjed ki.

Forrás: ANM
Forrás: ANM



A meteorológusok szerint viszont nem csak az említett területeken elsietett temetni a telet. Az ország többi részében péntek 20 órától hétfő 12 óráig várható jelentős mennyiségű csapadék. Az alacsonyabban fekvő területeken szombaton esni fog, de 1500 méter fölött havazásra és havas esőre is lehet számítani. Vasárnap hajnaltól a nyugati, északi és a központi régiókban már mindenütt havazni fog, hegyvidéken hórétegképződés várható. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 60-80 litert négyzetméterenként.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!