Az ukrajnai háború egyéves évfordulóján a Brassó feliratot, illetve a kormánypalotát is kék-sárgában világítják meg

2023. február 24. – 15:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az Ukrajnával vállalt szolidaritás jeleként péntek este az ukrán zászló színeivel világítják ki a kormánypalotát. Ugyanakkor kék-sárga színekben fognak világítani a Cenken látható Brașov felirat betűi is.

„Ukrán szomszédaink egy éve élik át a katonai agresszió rémálmát, amelyet Oroszország indokolatlanul robbantott ki, és amely nemcsak egy szuverén állam területi integritását, hanem az egész bolygó békéjét veszélyezteti. Semmi nem jelenthet mentséget több százezer emberélet kioltására, köztük civilekére, és a hatalmas pusztításra, amely több millió ember életét forgatta fel, akiknek menekülniük kellett a háború elől. A bűnösöket a törvény és a történelem előtt felelősségre kell vonni. Ez a háború egy szuverén nemzet sorsának kizökkentésére tett kísérlet, és példátlan fenyegetés a demokráciára nézve” – idézi az Agerpres Nicolae Ciucă miniszterelnököt.

A G4Media beszámolója szerint nem csak a Brassó felirat fog majd kék-sárga feliratot kapni, hanem városháza épületét is sz ukrán zászló színeivel világítják péntek este. Nem ez az első alkalom, hogy színes megvilágítást kap a Brașov felirat a betűi, például tavaly augusztus 20-án magyar színekben világították meg a feliratot.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!