A Román Posta jobban teljesít: először Mongóliába vitték Mangalia helyett a küldeményt

2023. február 23. – 16:10

A Román Posta jobban teljesít: először Mongóliába vitték Mangalia helyett a küldeményt
Fotó: Veronica Lazăr Facebook oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A Román Posta szolgáltatásai legendásak, pontosabban legendásan rosszak, drágák és lassúak, de még nekik is sikerült szintet lépni, amikor egy Bukarestben feladott csomagot, amit a mintegy 250 kilométerre lévő, Fekete-tenger partján fekvő Mangaliaba kellett volna kiszállítsanak, hat hónap alatt jutottak célba, mert előbb elvitték az 5700 kilométerre lévő Mongóliába, írja a Digi24.

Az esetről eredetileg Veronica Lazăr fordító, politikafilozófus számolt be a Facebookon. Állítása szerint 2022 júliusában adta fel a postán egy könyvet egy mangaliai címzettnek. Ez a távolság normális esetben néhány óra, de még a román posta legendásan lassú kiszállítása mellett sem lehetne több egy hétnél, ehhez képest a címzett hat hónappal később, karácsonykor kapta meg a csomagot. Lazăr egy fotót is mellékelt a megosztásához, amelyről egyértelmű, hogy rossz helyre vitték először, jól látszik Missent to Mongolia feliratú bélyegző.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!