Gyergyóalfaluban mínusz 17,6, Bodzafordulón mínusz 21,1 Celsius-fok volt az elmúlt éjszaka

2023. február 7. – 12:21

Másolás

Vágólapra másolva

A keddre virradó éjszaka volt az idei tél eddigi leghidegebb éjszakája Hargita megyében: mínusz 17,6 Celsius-fokot mértek a gyergyóalfalui meteorológiai állomáson. Persze a megye más településein is fagy volt, Maroshévízen mínusz 15,9, Csíkszeredában mínusz 15,6, Székelyudvarhelyen mínusz 14,7, a Bucsin-tetőn mínusz 13,9 Celsius-fokot mértek, írja az Agerpres.

A helybéliek is azt mondják, idén először érzik, hogy tél van, hiszen hozzászoktak a gyakori januári és februári fagyos időszakokhoz, amikor a hőmérséklet akár mínusz 20 Celsius-fok alá csökkent.

A meteoromania.ro közlése szerint Kovászna megyében Bodzafordulón mérték a legalacsonyabb hőmérsékletet, ahol a hőmérő higanyszála mínusz 21,1 Celsius-fokig süllyedt. Sepsiszentgyörgyön mínusz 13,8, Kézdivásárhelyen mínusz 13,1 Celsius-fokot mértek az elmúlt éjszaka.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!