Erdélyben erős szél, a hegyvidéken havazás várható

2023. február 2. – 12:23

Másolás

Vágólapra másolva

Hegyvidéki hóviharokra vonatkozó másodfokú (narancssárga jelzésű) riasztást adott ki csütörtök reggel öt megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), írja az Agerpres. Az előrejelzés szerint csütörtök délig Kolozs, Krassó-Szörény, Hunyad, Gorj és Vâlcea megyében 1800 méteres magasság fölött hóviharok keletkeznek, a szél 90-100 kilométeres óránkénti sebességgel fog fújni, a látótávolság 50 méter alá csökken.

Ugyanakkor péntek reggelig Erdélyben és Olténiában erős szél, a hegyvidéken havazás várható. Az Erdélyi-Szigethegységben és a Keleti-Kárpátok északi részén a lehulló csapadék mennyisége elérheti a 30-40 litert négyzetméterenként, így jelentős hóréteg alakul ki.

A szél sebessége 50-70 km/h-ra, 1700 méteres magasság fölött pedig 80-90 km/h-ra erősödik, a hófúvás csökkenti a látótávolságot.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!