A román-ukrán női páros bejutott az Australian Open elődöntőjébe

2023. január 25. – 11:30

A román-ukrán női páros bejutott az Australian Open elődöntőjébe
Marta Kostyuk és Gabriela Ruse a French Openen 2022 májusában, Párizsban – Fotó: Meng Dingbo / Xinhua / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán Marta Kostyukkal az oldalán bejutott az Australian Open női páros versenyének elődöntőjébe Gabriela Ruse, miután szerdán Melbourne-ben három szettben (7:6, 2:6, 6:4) legyőzték a Storm Hunter (Ausztrália)/Elise Mertens (Belgium) duót, írja az Agerpres.

A két és fél órát tartó mérkőzést a román-ukrán páros kezdte gyengébben, de 0-2-es hátrányból indulva tie-breakig jutottak, amit 8-6-ra nyertek. A második szettben a játékot egyértelműen uraló Hunter és Mertens 2-6-ra győzött. A harmadik játszmában megfordultak a szerepek, Ruse és Kostyuk 5-2-re elhúztak, és végül 6-4-re nyertek.

A román-ukrán páros 210 ezer ausztrál dolláros csekket és 780 WTA-pontot kapott az elődöntőbe jutásért. Rusénak és Kostyuknak a döntőbe jutásért az Australian Open női páros versenyének tavalyi győztesével, a Barbora Krejčíková/ Kateřina Siniaková cseh duóval kell megküzdenie.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!