Negyven grillcsirkét evett meg negyven nap alatt

2023. január 24. – 14:55

Másolás

Vágólapra másolva

Egyszerűségre vágyott egy amerikai férfi, ezért kipróbálta, milyen, ha kizárólag sült csirkét eszik minden nap. Negyven napig bírta.

A philadelphiai Alexander Tominsky úgy döntött, kilép a komfortzónájából, és napi egy grillcsirkére egyszerűsíti az étrendjét. Az első csirkét még késsel-villával, lelkesen fogyasztotta el, a 15. napon azonban áttért a kézzel evésre. Eredetileg 30 napra tervezett, végül 40 naposra hosszabbította a kihívást, de a vége felé már undorodott a csirke szagától és állagától is is, a sok só kikezdte a gyomrát, és rettenetes gyomorégés kínozta, mesélte a The Guardiannak írt beszámolójában.

Sokan arra számítottak, hogy hízni fog, de éppen ellenkezőleg, majdnem hét kilogrammot fogyott és erőtlennek érezte magát.

A kihívást végül egy nyilvános eseménnyel zárta le: ötszázan szurkoltak neki, hogy le bírja nyelni a negyvenedik csirkét, aminek elmondása szerint már olyan íze volt, mint a táskabőrnek. Tominsky a nyilvánosságot jótékonyságra használta fel: azóta több étteremmel közösen szervezett melegebéd-akciót rászorulóknak.

A férfi azóta sem tudja a pontos választ arra, hogy miért tette mindezt, de továbbra is érdekes tapasztalatnak tartja, és annak is örül, hogy akadt olyan evészavarral küzdő személy, akit bevallása szerint a „philadelphiai csirkeember” segített a gyógyulásban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!