Súlyos rendellenességeket talált a fogyasztóvédelem több kolozsvári gyorsétteremnél és vendéglőnél

2023. január 20. – 17:20

Másolás

Vágólapra másolva

A fogyasztóvédelmi hivatal több kolozsvári gyorsétteremnél, vendéglőnél és egy ételszállító cégnél talált súlyos rendellenességeket, miután január 17-18. között egy nagyobb ellenőrzési akciót hajtottak végre a városban – írta meg pénteken a ȘtirideCluj helyi portál.

A hivatal tájékoztatása szerint öt vállalkozást sújtott különböző szankciókkal a hivatal:

  • SC Jasmin Construct SRL – Doner Kebab gyorsétterem
  • SC Homs Food SRL – a Mama Manu Franchise részeként futó gyorsétterem
  • SC Sattva SRL – Tokyo japán vendéglő
  • SC Indigo Expres SRL – Indigo indiai étterem
  • SC Ilmiglior Restorante SRL- egy olyan cég, ami többek között egy idősek otthonába szállított be élelmiszereket.

A fogyasztóvédelem által talált szabálytalanságok miatt összesen 12 esetben, 260 ezer lej értékben róttak ki büntetést és 3 figyelmeztetést adtak, illetve körülbelül 5500 lej értékű, a szabályoknak nem megfelelő élelmiszert foglaltak le a hatóságok. Ezen kívül 4 gazdasági szereplő működését ideiglenesen leállították, amíg minden hiányosságot be nem pótolnak, de egy esetében 6 hónapos bezárást rendeltek el, mert többször követtek el hasonló szabálysértéseket.

A fogyasztóvédelem közleményében kifejtik, hogy a szankcionált helyiségeknél többnyire lejárt és azonosítatlan élelmiszereket találtak, a hűtőberendezéseket nem fertőtlenítették, az élelmiszert olyan eszközökön tárolták, ami penészes volt, az előkészületeket olyan helyiségben végezték, ahol a szemetesek nem voltak lefedve, a szállítást engedély nélküli járművel végezték.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!