Ködös reggelre ébrednek a Hargita megyei lakosok

2023. január 19. – 09:23

Másolás

Vágólapra másolva

Ködös és szeles csütörtökre ébrednek Erdély, a Bánság, Máramaros és Moldva számos településének lakói – közölte az Agerpres az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) adatai alapján.

Hargita megyében 200 méter, sőt, helyenként 50 méter alá csökken a látótávolság a köd miatt, és jegesedéssel is számolniuk kell a csíkszeredai, maroshévízi, gyergyószentmiklósi, gyergyóditói lakosoknak.

A meteorológusok figyelmeztetése szerint Suceava és Neamţ megye hegyvidékein 90-100 kilométeres óránkénti sebességgel fúj a szél, de erős a légmozgás Krassó-Szörény és Arad megyében is, ahol a széllökések elérik az 55-70 kilométeres óránkénti sebességet.

Csütörtök délig Szeben megyében 55-65 km/órás szélre kell számítani; Máramaros és Beszterce-Naszód megye hegyvidékein koradélutánig a 90-100 km/órás szél hófúvásokat indíthat – figyelmeztetnek a meteorológiai szolgálat munkatársai.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!