Ködös reggelre ébrednek a Hargita megyei lakosok

2023. január 19. – 09:23

Másolás

Vágólapra másolva

Ködös és szeles csütörtökre ébrednek Erdély, a Bánság, Máramaros és Moldva számos településének lakói – közölte az Agerpres az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) adatai alapján.

Hargita megyében 200 méter, sőt, helyenként 50 méter alá csökken a látótávolság a köd miatt, és jegesedéssel is számolniuk kell a csíkszeredai, maroshévízi, gyergyószentmiklósi, gyergyóditói lakosoknak.

A meteorológusok figyelmeztetése szerint Suceava és Neamţ megye hegyvidékein 90-100 kilométeres óránkénti sebességgel fúj a szél, de erős a légmozgás Krassó-Szörény és Arad megyében is, ahol a széllökések elérik az 55-70 kilométeres óránkénti sebességet.

Csütörtök délig Szeben megyében 55-65 km/órás szélre kell számítani; Máramaros és Beszterce-Naszód megye hegyvidékein koradélutánig a 90-100 km/órás szél hófúvásokat indíthat – figyelmeztetnek a meteorológiai szolgálat munkatársai.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!