Flamingókat észleltek Dobrudzsában, ami januárban szokatlan

2023. január 19. – 19:09

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei tél annyira enyhe, hogy még a flamingók is megállnak Dobrudzsában pihenni. Az egyik Konstanca megyei tavon 15 flamingót fényképezett le Mihai Baciu ismert ornitológus és természetfotós, többségében fiatal egyedekről van szó. A madarak tavaly keltek ki és szeretnek felfedező útra indulni - írja a discoverdobrogea.ro.

Nem valószínű, hogy ezek a madarak Romániában telelnének, újdonság viszont, hogy most már a hideg évszakban is elkezdhetnek ide jönni, nem csak nyáron és ősszel. „A fiatal flamingók nagyon mobilisek és hajlamosak a vándorlásra, néha a vízszint változásaihoz igazodva. Valószínűleg látták, hogy szép az idő, és több órás repülést tettek, így megérkeztek Konstanca megyébe. Ha jön a hideg és megfagy a víz, akkor valószínűleg ismét melegebb területekre mennek, nem maradnak itt” – mondta el a Discover Dobrogeának Mihai Baciu.

Néhány hónaposan, attól a pillanattól kezdve, hogy egyedül tudnak táplálkozni, a fiatal flamingók önállóak és a sós tavak partjain keresik meg táplálékukat, írják még.

Baciu egyébként rendszeresen fotózza ezeket a látványos madarakat is:

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!