Dakar-rali: Gyenes Mani motoros összetettben a 27. helyen végzett

2023. január 16. – 12:53

Másolás

Vágólapra másolva

Gyenes Emánuel (Autonet Motorcycle Team) összetettben a 27. helyen, a Rally 2-es kategóriában a 11. helyen ért célba vasárnap a 45-dik Dakar-rali motoros mezőnyében.

A 15 napig tartó versenyt összetettben immár második alkalommal nyerte az argentin Kevin Benavides (KTM), tőle 7 óra 53 perc és 35 másodperccel maradt le a szatmárnémeti versenyző, írta meg az Agerpres.

„Őrült volt az utolsó gyorsasági szakasz, a sárral és a fordított rajtsorrenddel együtt. Ha elhagytál egy útjelzőt, nehéz volt visszamenni és elérni. Nem számítottam ilyen trükkös navigációra az utolsó napon. De ennek ellenére jó volt a ritmusom, és a 21. helyen végeztem az utolsó szakaszon. Összességében elégedett vagyok az összesített ranglistán elért 27., illetve a Rally 2-ben elért 11. helyezéssel. Ez volt a 4. Dakar-ralim, amikor csapat nélkül értem célba” – írta Mani a Facebook-oldalán.

Célbaérkezéskor magyarul is bejelentkezett és kiértékelte a versenyt:

Gyenes Emanuel először 2007-ben vett részt a Dakar-ralin. 2011-ben megszerezte első győzelmét a maraton kategóriában (ez egy olyan szekció, ahol a két hét alatt nem lehetett cserélni bizonyos alkatrészeket – ezt a kategóriát időközben kivették a versenyből), ugyanakkor az Original by Motul kategóriában kétszer is jól szerepelt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!