Dakar-rali: Gyenes Mani motoros összetettben a 27. helyen végzett

2023. január 16. – 12:53

Másolás

Vágólapra másolva

Gyenes Emánuel (Autonet Motorcycle Team) összetettben a 27. helyen, a Rally 2-es kategóriában a 11. helyen ért célba vasárnap a 45-dik Dakar-rali motoros mezőnyében.

A 15 napig tartó versenyt összetettben immár második alkalommal nyerte az argentin Kevin Benavides (KTM), tőle 7 óra 53 perc és 35 másodperccel maradt le a szatmárnémeti versenyző, írta meg az Agerpres.

„Őrült volt az utolsó gyorsasági szakasz, a sárral és a fordított rajtsorrenddel együtt. Ha elhagytál egy útjelzőt, nehéz volt visszamenni és elérni. Nem számítottam ilyen trükkös navigációra az utolsó napon. De ennek ellenére jó volt a ritmusom, és a 21. helyen végeztem az utolsó szakaszon. Összességében elégedett vagyok az összesített ranglistán elért 27., illetve a Rally 2-ben elért 11. helyezéssel. Ez volt a 4. Dakar-ralim, amikor csapat nélkül értem célba” – írta Mani a Facebook-oldalán.

Célbaérkezéskor magyarul is bejelentkezett és kiértékelte a versenyt:

Gyenes Emanuel először 2007-ben vett részt a Dakar-ralin. 2011-ben megszerezte első győzelmét a maraton kategóriában (ez egy olyan szekció, ahol a két hét alatt nem lehetett cserélni bizonyos alkatrészeket – ezt a kategóriát időközben kivették a versenyből), ugyanakkor az Original by Motul kategóriában kétszer is jól szerepelt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!