Ködös és szeles időjárással kezdjük a hetet

2023. január 9. – 08:40

Másolás

Vágólapra másolva

Heves szélre, ködképződésre és jegesedésre figyelmeztető azonnali (nowcasting) előrejelzéseket bocsátott ki hétfő reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország több vidékére – írja az Agerpres.

A sárga jelzésű riasztás szerint 9 óráig Temes, Hunyad, Ialomiţa, Argeş, Buzău, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa, Fehér, Maros, Szeben, Olt, Dolj megyében és Bukarestben a sűrű köd miatt 200 méter, helyenként 50 méter alá csökken a látótávolság. Ködszitálás is lehetséges, ami talajmenti jegesedést idézhet elő.

Egy másik riasztás értelmében 11 óráig megerősödik a szél Konstanca és Tulcea megye különböző vidékein. A széllökések sebessége meghaladhatja az 55-60 kilométert óránként.

14 óráig ugyanakkor Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Brassó és Szeben megye 1800 méter fölött fekvő vidékein a szél 90-100 kilométeres óránkénti sebességgel nyargalhat. Bákó, Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi és Vaslui megye egyes településein a szél sebessége meghaladhatja az 55-65 kilométert óránként.

Havazásra januárban az eddigi időjárás-előrejelzések szerint csak a magashegységekben számíthatunk, az év leghidegebb hónapjában az átlagtól magasabb hőmérsékleti értékek lesznek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!