Csapadékos lesz a következő két hét és nem lesz nagyon hideg

2023. január 2. – 20:09

Másolás

Vágólapra másolva

A hőmérsékleti értékek nem változnak jelentősen a következő két hétben, de a csapadék valószínűsége megnő, főként január 4-től kezdődően – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kéthetes, január 2-a és 15-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből, amit az Agerpres idéz.

Erdélyben az első héten a hőmérséklet ingadozni fog, a hét vége felé pedig csökkenő tendenciát mutat, a maximumok átlagosan 2 Celsius-fok körül, a minimumok pedig -4 és -3 fok körül alakulnak majd. A második héten a levegő hőmérséklete nem fog jelentősen változni egyik napról a másikra, így a regionális átlagok 1-4 fokos csúcsértékeket és -6 és -3 fok közötti minimumot érnek el. Csapadék 4-én és 5-én is várható, és január 6-a után megnő a valószínűsége.

A Bánságban az első héten a hőmérsékleti értékek csökkenő tendenciát mutatnak, hét végén 4-6 fokos nappali csúcsértékekre és 2-5 fokos minimumokra lehet számítani. A második héten a levegő hőmérséklete kissé ingadozni fog, a regionális átlagértékek 4 és 7 fok között alakulnak, a minimumok pedig -2 és 0 fok között lesznek. A csapadék esélye január 4-étől kezdődően fokozatosan nő, és magas marad a kéthetes időszak végéig.

A Körösvidéken szintén csökkenő tendenciát mutatnak az első héten a hőmérsékleti értékek, hét végére 3-5 Celsius-fokos maximum értékek várhatók, éjszaka -3 fokig hűl le a levegő. A második héten a levegő hőmérséklete nem változik jelentősen egyik napról a másikra, 2 és 5 fok körüli maximumokra és -4 és -1 fok közötti minimumokra lehet számítani. Január 4-től kezdődően megnő a csapadék valószínűsége.

A hegyekben is fokozatos lehűlés következik, az első hét végére mínusz 3 és mínusz 2 fok közötti maximumok és mínusz 8 és mínusz 7 fok körüli minimumok várhatók. A második héten enyhe hőmérsékletingadozás várható, a maximumok mínusz 5 és mínusz 2, a minimumok mínusz 9 és mínusz 6 fok között alakulnak. Január 4-én és 5-én is várható csapadék, de 6-a után megnő a csapadék valószínűsége.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!