Csapadékos lesz a következő két hét és nem lesz nagyon hideg

2023. január 2. – 20:09

Másolás

Vágólapra másolva

A hőmérsékleti értékek nem változnak jelentősen a következő két hétben, de a csapadék valószínűsége megnő, főként január 4-től kezdődően – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kéthetes, január 2-a és 15-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből, amit az Agerpres idéz.

Erdélyben az első héten a hőmérséklet ingadozni fog, a hét vége felé pedig csökkenő tendenciát mutat, a maximumok átlagosan 2 Celsius-fok körül, a minimumok pedig -4 és -3 fok körül alakulnak majd. A második héten a levegő hőmérséklete nem fog jelentősen változni egyik napról a másikra, így a regionális átlagok 1-4 fokos csúcsértékeket és -6 és -3 fok közötti minimumot érnek el. Csapadék 4-én és 5-én is várható, és január 6-a után megnő a valószínűsége.

A Bánságban az első héten a hőmérsékleti értékek csökkenő tendenciát mutatnak, hét végén 4-6 fokos nappali csúcsértékekre és 2-5 fokos minimumokra lehet számítani. A második héten a levegő hőmérséklete kissé ingadozni fog, a regionális átlagértékek 4 és 7 fok között alakulnak, a minimumok pedig -2 és 0 fok között lesznek. A csapadék esélye január 4-étől kezdődően fokozatosan nő, és magas marad a kéthetes időszak végéig.

A Körösvidéken szintén csökkenő tendenciát mutatnak az első héten a hőmérsékleti értékek, hét végére 3-5 Celsius-fokos maximum értékek várhatók, éjszaka -3 fokig hűl le a levegő. A második héten a levegő hőmérséklete nem változik jelentősen egyik napról a másikra, 2 és 5 fok körüli maximumokra és -4 és -1 fok közötti minimumokra lehet számítani. Január 4-től kezdődően megnő a csapadék valószínűsége.

A hegyekben is fokozatos lehűlés következik, az első hét végére mínusz 3 és mínusz 2 fok közötti maximumok és mínusz 8 és mínusz 7 fok körüli minimumok várhatók. A második héten enyhe hőmérsékletingadozás várható, a maximumok mínusz 5 és mínusz 2, a minimumok mínusz 9 és mínusz 6 fok között alakulnak. Január 4-én és 5-én is várható csapadék, de 6-a után megnő a csapadék valószínűsége.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!