Indulna a 2024-es párizsi paralimpián Novák Eduárd sportminiszter

2023. január 1. – 17:09

Másolás

Vágólapra másolva

Pályafutása hatodik olimpiájára készül, jelentette be Facebook-oldalán Novák Eduárd, RMDSZ-es sportminiszter. A parakerékpáros 2021 decemberében azt mondta, hogy visszavonul az aktív versenyzéstől, igaz, hozzátette azt is, hogy még nem tudja, hogy döntése végleges-e, vagy csak átmeneti.

„A sport megtanít harcolni a legmerészebb álmokért, megtanít arra, hogy nem szabad visszariadnunk a legnagyobb céloktól, jöjjön bármilyen akadály. Újévi fogadalmam is erről szól, elkezdem a 2024-es párizsi paralimpiai játékokra való felkészülést” – írta újévi Facebook-posztjában Novák Eduárd.

Az egykori gyorskorcsolyázó gépkocsi-balesetben vesztette el az egyik lábfejét, ezután váltott kerékpározásra. 2008-ban, Tokióban szerezte meg első paralimpiai érmét, a 2012-es londoni paralimpián pedig aranyat nyert. 2013-ban a Román Kerékpáros Szövetség elnökévé választotta. A koronavírus-járvány miatt 2021 nyarára halasztott tokiói paralimpián úgy indult, hogy közben már sportminiszter volt, ekkor 4000 méteres üldözőversenyben ezüstérmet szerzett.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!