Indulna a 2024-es párizsi paralimpián Novák Eduárd sportminiszter

2023. január 1. – 17:09

Másolás

Vágólapra másolva

Pályafutása hatodik olimpiájára készül, jelentette be Facebook-oldalán Novák Eduárd, RMDSZ-es sportminiszter. A parakerékpáros 2021 decemberében azt mondta, hogy visszavonul az aktív versenyzéstől, igaz, hozzátette azt is, hogy még nem tudja, hogy döntése végleges-e, vagy csak átmeneti.

„A sport megtanít harcolni a legmerészebb álmokért, megtanít arra, hogy nem szabad visszariadnunk a legnagyobb céloktól, jöjjön bármilyen akadály. Újévi fogadalmam is erről szól, elkezdem a 2024-es párizsi paralimpiai játékokra való felkészülést” – írta újévi Facebook-posztjában Novák Eduárd.

Az egykori gyorskorcsolyázó gépkocsi-balesetben vesztette el az egyik lábfejét, ezután váltott kerékpározásra. 2008-ban, Tokióban szerezte meg első paralimpiai érmét, a 2012-es londoni paralimpián pedig aranyat nyert. 2013-ban a Román Kerékpáros Szövetség elnökévé választotta. A koronavírus-járvány miatt 2021 nyarára halasztott tokiói paralimpián úgy indult, hogy közben már sportminiszter volt, ekkor 4000 méteres üldözőversenyben ezüstérmet szerzett.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!