A Birminghamből Bukarestbe tartó járaton szült egy romániai nő, Prágában kellett leszállni

2022. december 31. – 13:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Prágában szállt le egy Angliából Romániába tartó repülőgép péntekre virradóra, mert a fedélzeten hozta világra gyermekét egy román állampolgárságú nő – írja az Agerpres.

Noha a szülés megindulásának hírére a Birminghamből Bukarestbe tartó repülőgép azonnal módosította útirányát, a gyermek még a levegőben, a prágai Václav Havel repülőtéren való leszállás előtt megszületett. A reptér szóvivője pénteken közölte: az édesanyát és 2,75 kilogrammos kisfiát landolás után egy prágai kórházba szállították, mindketten jól vannak.

A csehországi repülőteret hajnali 1 óra 14 perckor értesítették arról, hogy a bukaresti járat kényszerleszállást hajt végre, de tíz perccel később már arról jött hír, hogy az újszülött szerencsésen világra jött. A repülőgép 1 óra 30-kor ért földet Prágában, és a rövid kitérő után már 2 óra 17 perckor folytatta útját Bukarestbe.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!