Átverte a brassói hegyimentőket egy turista: több órán át keresték, miközben bujkált előlük

2022. december 27. – 16:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Átverte a brassói hegyimentőket egy turista, aki azért telefonált nekik, hogy eltévedt a hegyen, majd ezt követően órákig bujkált előlük – számolt be a közösségi oldalán a furcsa esetről a Brassó megyei hegyimentő szolgálat. A városban karácsonyozó férfi úgy gondolhatta, hogy „megtréfálja” a hegyimentőket, ezért felhívta a 112-es segélyhívót, és azt mondta, hogy eltévedt az Omu-csúcs közelében, nagyon kimerült és segítségre van szüksége.

A hegyimentők azonnal keresni kezdték, miközben telefonon próbálták vele tartani a kapcsolatot. A turista azonban az első hívás után elkezdett akadékoskodni, megtagadta az együttműködést, sőt, sértegette is a mentősöket, majd később a számtalan hívás ellenére sem vette fel már nekik a telefont. Öt óra elteltével a férfi végül azt mondta a hegyimentőknek, hogy most már jól van, nincs rájuk szüksége.

A hegyimentők a GPS-koordináták segítségével próbálták megtalálni a férfit, illetve az Omu-csúcson levő meteorológiai állomást is felhívták, ahol kiderült, hogy valóban láttak ott egy férfit, aki bement az épületbe, kiabált, majd távozott. A keresésében végül összesen 14 hegyimentő vett részt, de csak a férfi lábnyomait találták meg a turistaösvényen. Az első segélyhívás délután fél 5-kor érkezett, az állítólagos eltévedt turista pedig végül este fél 10-kor jelezte, hogy köszöni, nem kell már neki a segítség.

A jogszabályok értelmében 1000-2000 lej közötti bírságot kockáztat az, aki ok nélkül hívja a 112-őt, illetve ha a megfelelő egységek fölösleges kiszállnak a helyszínre is, a bírság 4000 lejre is emelkedhet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!