Átverte a brassói hegyimentőket egy turista: több órán át keresték, miközben bujkált előlük

2022. december 27. – 16:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Átverte a brassói hegyimentőket egy turista, aki azért telefonált nekik, hogy eltévedt a hegyen, majd ezt követően órákig bujkált előlük – számolt be a közösségi oldalán a furcsa esetről a Brassó megyei hegyimentő szolgálat. A városban karácsonyozó férfi úgy gondolhatta, hogy „megtréfálja” a hegyimentőket, ezért felhívta a 112-es segélyhívót, és azt mondta, hogy eltévedt az Omu-csúcs közelében, nagyon kimerült és segítségre van szüksége.

A hegyimentők azonnal keresni kezdték, miközben telefonon próbálták vele tartani a kapcsolatot. A turista azonban az első hívás után elkezdett akadékoskodni, megtagadta az együttműködést, sőt, sértegette is a mentősöket, majd később a számtalan hívás ellenére sem vette fel már nekik a telefont. Öt óra elteltével a férfi végül azt mondta a hegyimentőknek, hogy most már jól van, nincs rájuk szüksége.

A hegyimentők a GPS-koordináták segítségével próbálták megtalálni a férfit, illetve az Omu-csúcson levő meteorológiai állomást is felhívták, ahol kiderült, hogy valóban láttak ott egy férfit, aki bement az épületbe, kiabált, majd távozott. A keresésében végül összesen 14 hegyimentő vett részt, de csak a férfi lábnyomait találták meg a turistaösvényen. Az első segélyhívás délután fél 5-kor érkezett, az állítólagos eltévedt turista pedig végül este fél 10-kor jelezte, hogy köszöni, nem kell már neki a segítség.

A jogszabályok értelmében 1000-2000 lej közötti bírságot kockáztat az, aki ok nélkül hívja a 112-őt, illetve ha a megfelelő egységek fölösleges kiszállnak a helyszínre is, a bírság 4000 lejre is emelkedhet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!