Idén sem lesz havas karácsonyunk: a megszokottnál enyhébb idő jön az ünnepek alatt

2022. december 22. – 18:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ilyenkor megszokottnál enyhébb lesz az idő karácsonykor és szilveszterkor, havazásra csak 1800 méteres magasság fölött lehet számítani – nyilatkozta csütörtökön az Agerpres hírügynökségnek az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) vezérigazgatója, Elena Mateescu.

Karácsonykor a nappali csúcsértékek 6 és 14 Celsius-fok között váltakoznak, délen, délkeleten és nyugaton lesznek a legmagasabbak. Az alacsonyan fekvő területeken lehet eső, havas eső, havazásra azonban kevés esély van.

Hó csak a hegyekben, 1800 méteres magasság fölött hullhat, itt megerősödő széllel is számolni kell.

Az év végén és az új év elején is enyhe időben lesz részünk. December 31-én, szombaton nyugaton és délkeleten 10-13 fok is lehet nappal, Erdélyben és Moldvában 5 és 8 fok közötti maximumok várhatók. Az éjszakai minimumok 0 és 4-5 fok között váltakoznak a Kárpátokon kívüli területeken, a kelet-erdélyi medencékben azonban mínusz 5 fokig is lehűlhet a levegő.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!