Árvízkészültség van több erdélyi folyón, Szatmár megyében különösen magas lehet a vízállás

2022. december 18. – 17:01

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő éjfélig érvényes másodfokú (narancssárga jelzésű) árvízriasztást adott ki vasárnap az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) Szatmár megyei folyókra, írja az Agerpres.

A szakemberek szerint a vízállás meghaladhatja a másodfokú készültségi szintet a Túr és a Kraszna Szatmár megye területére eső vízgyűjtő medencéjében.

Az INHGA ugyanakkor egy elsőfokú (sárga) riasztást is kiadott, amely vasárnap déltől kedd délig érvényes a következő folyók vízgyűjtő medencéjében található egyes folyóvizekre: Túr, Kraszna (Szatmár megye), Szamos (Kolozs, Szilágy, Máramaros és Szatmár megye), Maros (Maros és Fehér megye) és Temes (Temes megye).

Hétfő délig szintén elsőfokú riasztás érvényes a Fekete-Körös (Bihar és Arad negye), Fehér-Körös (Arad megye), Berzava, Moravica (Temes megye), Néra (Krassó-Szörény megye) és Zsil (Dolj megye) vízgyűjtő medencéjében is.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!